Auto line servis Beograd | Auto delovi

Jovanke Radaković 33a, Beograd Pošaljite upit Radno vreme: 08-20h

Kako da zaštitite automobil od krađe?


Krađa automobila je nažalost postala sve unosniji ,,zanat” i prema poslednjim izveštajima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije na svakih 60 minuta se ukrade jedan automobil. Samo na teritoriji Beograda ukrade se u proseku četiri automobila dnevno, dok je u celoj Srbiji godišnji prosek između 2500 i 3000 automobila. Lopovi sve manje obraćaju pažnju na model i cenu automobila, i sve češće se odlučuju za krađu automobila kod kojih nije ugrađena elektronska ili mehanička zaštita, jer je za krađu takvih automobila u proseku potrebno od 30 sekundi do par minuta. Upravo iz tih razloga je od posebnog značaja da uložite određenu svotu novca kako biste zaštitili svog ljubimca.

U Autoline servisu posebno vodimo računa o zaštiti imovine naših klijenata i iz toga razloga smo pripremili četiri modela zaštite za koje verujemo da će mogućnost krađe svesti na minimum:

OBD zaštita


OBD dijagnostički konektor je ključ za brzi pristup računaru Vašeg automobila. Putem OBD konektora majstor na najsigurniji način, bez potrebe za otvaranjem haube, utvrđuje ukupno tehničko stanje automobila, uključujući i upoređivanje parametara vozila sa idealnim parametrima preporučenim od strane fabrike. Nažalost lopovi OBD konektor koriste kako bi se povezali sa kompjuterom automobila, ugasili fabričku zaštitu, u većini slučajeva ovim putem gase imobilajzer kontakt brave, nakon čega lomilicom ili prostim spajanjem kablova startuju automobil.

OBD zaštita ima za cilj da jednostavnim izmeštanjem OBD konektora na njegovo mesto postavi novi. Svaka OBD zaštita se pravi nasumičnim redosledom i odabirom pinova u OBD konektoru, tako da ni jedna nije identična drugoj. Kontra OBD konektor stoji izvan automobila, vlasnik ga nosi sa sobom kad ide na auto-dijagnostiku, i on predstavlja jedini način povezivanja sa kompjuterom automobila. Kada lopov primeti OBD zaštitu najčešće odustaje od krađe, jer je svestan da je povezivanje na kompjuter onemogućeno i da će mu trebati znatno više vremena da pronađe alternativni način da startuje automobil.

Auto alarm


Pored OBD zaštite auto alarm predstavlja idealno rešenje da lopova zaplašite i ometete pre nego što i uspe da startuje vaš automobil. U velikom broju slučajeva i samo postojanje nalepnice koja ukazuje na ugrađen auto alarm može odvratiti lopova od pokušaja krađe.

Autoline servis u svojoj ponudi ima Tytan DS 410 auto alarm koji pomoću CAN-BUS tehnologije komunicira sa kompjuterom automobila čime se izbegava mogućnost da zbog nekog kvara na auto alarmu dođe do poremećaja elektronike ili brisanja softvera iz centralnog računara automobila. Auto alarmom možete upravljati putem fabričkog ili Tytan daljinskog upravljača. Tytan DS 410 auto alarm poseduje sledeće funkcije:

 • Upozorenje prilikom zaključavanja ako su vrata, prtljažnik ili hauba otvoreni;
 • Obaveštenje prilikom otključavanje da li je alarm bio aktiviran u periodu između zaključavanja i otključavanja;
 • Taster za otvaranja prtljažnika;
 • Sva podešavanja se čuvaju u memoriji koja ne zavisi od stanja baterije;
 • Ultrazvučni detektor pokreta (opciono);
 • Sistem može biti aktiviran i sa isključenim ultrazvučnim detektorom ili šok detektorom;
 • Sistem pamti 5 proteklih razloga za aktiviranje alarma;
 • Šifiran signal za isključivanje alarma;
 • REARMING mod: Ukoliko je alarm isključen ali vrata nisu otvorena, alarm će se ponovo uključiti posle određenog vremena;
 • Kontrola ostalih električnih elemenata, poput podizača stakala, dostupna je na odabranim modelima automobila
 • Besplatan PC softver za apdejtovanje firmware-a

Mehanička zaštita


Mehanička zaštita za zaključavanje volana vozila, poznatija kao igla-klin, je vrhunska mehanička zaštita koja je naročito efikasna u kombinaciji sa auto alarmom i OBD zaštitom. U ponudi imamo dve vrste igla-klin sistema, MUL-T-LOCK i ABLOY zaštitu. Još jedan vid mehaničke zaštite se vezuje za montiranje igle u ručicu manuelnog menjača. Ručica se najčešće blokira kad je menjač ubačen u rikverc, čime se onemogućava menjanje brzina i odvoženje vozila.

MUL-T-LOCK zaštita

MUL-T-LOCK je uređaj nove generacije namenjen sprečavanju krađe automobila, postavljanjem direktno na letvu volana. Zaštita je izrađena od najtvrđeg kaljenog čelika i bravu je nemoguće preseći, polimiti ili uništiti termičkom obradom. Montiranjem MUL-T-LOCK zaštite ne narušavaju se vozne karakteristike vozila, jer nema pomeranja volana po dubini i visini i sistem se u potpunosti uklapa u enterijer vozila. MUL-T-LOCK zaštita blokirala vratilo upravljača sprečavajući okretanje volana, samim tim i šlepovanje, guranje i upravljanje vozilom. Veoma lako se zaključava i još lakše otključava, praktično u dva poteza. Nakon ugradnje MUL-T-LOCK zaštite više nećete imati potrebu za dodatnim ulaganjima, jer sistem nema potrošnih delova i ne dolazi do sile trenja koja bi vremenom dovela do oštećenja. Ključ se zbog složene izrade ne može kopirati i u slučaju da ga izgubite možete ga dobiti samo u ovlašćenom centru.

ABLOY zaštita

ABLOY zaštita je sigurnosna brava poslednje generacije konstruisana tako da zaštitini sistem igla-klin podigne na još viši nivo. Po svetskoj klasifikaciji sigurnosnih brava ABLOY zaštita je zauzela najviše mesto. ABLOY zaštita se takođe postavlja na vreteno volana, ne narušava estetski izgled kabine automobila, odlikuje ga ergonosmki položaj u odnosu na korisnika, i jednostavno i brzo korišćenje. Brava se sastoji od specijalno konstruisanih diskova koji se nalaze unutar nje i koji su fizički razdvojeni. Svaki disk se rotira zasebno tako da je nemoguće razbušiti bravu bilo kojom bušilicom, a za ABLOY zaštitu je procenjeno da ne postoji ni jedan kalauz ključ koji bi je otvorio. Brava je kodirana i bez šifre koju dobijate nije moguće kopiranje ključa.

Kombinacija mehaničke i elektronske zaštite


Autoline servis na osnovu dugogodišnjeg iskustva sve svoje klijente savetuje da kombinacija više podsistema, odn dva sistema elektronske i jednog mehaničke zaštite neminovno dovodi do podizanja stepena sigurnosti na najviši nivo. Najefikasniji vid zaštite upravo bi bila kombinacija OBD zaštite, auto alarma i ABLOY ili MUL-T-LOCK sistema čime bi se svaki lopov odmah odvratio od pokušaja krađe.

Autoline servis Beograd | Call Phone
Autoline servis Beograd | Logo

Renomirani Auto servis u Beogradu sa više od 20 godina postojanja. Servis automobila, prodaja novih i polovnih rezervnih auto-delova.

Kontaktirajte nas


Jovanke Radaković 33a, Beograd
Pon – Pet 08-18
Subota: 8-15
Nedelja: ne radimo

Društvene mreže


Autoline servis Beograd | Call Phone